A mai naptól fogva alkalmanként érdekes rejtvényekkel is kedveskedünk Nektek, melyek megoldásához elszántság, de leginkább csavaros agy szükségeltetik!
A megfejtéseiteket hozzászólásként várjuk a feladványok alá, és mindig az a kalandor lesz a nyerő, aki legelőször küldi be a helyes választ egy kis magyarázattal együtt, hogy tudjuk, nem csak ráhibázott a megfejtésre. Sok feladványt tervezünk a jövőben, és érdemes mindegyiken gondolkodni, beküldeni a helyesnek gondolt választ, mert miután már pár kvízforduló lezajlott, az oldalsávba kiírjuk az aktuális 3 legjobb kalandor nevét! Következzék hát az első feladvány:

Egy asztalon 10 szál gyertya ég, hogy hangulatosabbá tegye az étkezést. A szoba ablaka nyitva van, hirtelen huzat támad. Kettő gyertya lángját elfújja a szél. Kis idő múlva még egynek. Ezután az ablakot becsukják, hogy ez ne történhessen meg újból. Hány gyertya marad így a végén?

A megfejtés egyszerű, várjuk a válaszaitokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandorok.blog.hu/api/trackback/id/tr31128810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hsanyi83 2009.05.18. 20:57:07

10 gyertya marad, mert attól még hogy elfújta...:)

Dr. Calland · http://kalandorok.blog.hu/ 2009.05.19. 17:44:09

A logika jó, de a válasz még nem teljesen...

Dr. Calland · http://kalandorok.blog.hu/ 2009.06.13. 15:12:26

Felfedjük a megoldást: 3 gyertya fog így maradni, hiszen azokat még azelőtt elfújta a szél, hogy teljesen elégtek volna. A maradék 7 csonkig ég, így nem maradnak meg.
süti beállítások módosítása